Gudbrandsdalsutstillingen 2012

Frode Finstad , Fåvang med sin Nissan Laurel

Høy standard på bilene og vellykket

Gudbrandsdals-     utstilling.

Tekst og foto: Bjørn Berget

 

Det ble hele 81. biler som fant frem til Frya leir på søndag, og lot seg bedømme på Gudbrandsdalstutstillingen. Den bedømmingen var ikke noe lett jobb, da standarden her var utrolig høy. Samtidig som det ble et bredt spekter, med både Europeiske, Japanske, Amcars, Motorsykler og Lastebiler. 

Her var det noe for enhver smak.

 

Treffes og helgens mest fornøyde, ble GMK’ medlemmet Tor Doseth fra Sør-Fron. Med sin utrolig flott restaurerte lastebil Scania LS 76 fra 1967, kunne han stolt motta to pokaler til å sette på peishylla. Først med beste bedømming og pokal i klassen for Lastebil/Buss, og så tok han hjem treffes mest gjeve pris, nemlig publikumsprisen. Riktignok måtte han dele den med en A-Ford fra Nord-Norge. 

Det ble grunn til feiring i Scanian hjemover da han hadde fylt opp førerhytten med ivrige unger, som virkelig viste å sette pris på den populære seieren.

 

Åge Widme fikk gleden av å ta med seg denne til treff. Gunnar Bilben fra Harstad sin Ford A 1931. Her sammen med Jon Strype, Sør-Fron og Helge Solberg, Vinstra. Delt publikumspris og damenes pokal ble premiefangsten for denne strøkne bilen.

Langveisfarende favoritt

Europeere og japser i skjønn forening. Einar Widme's MG Sports 1972 mod. og Olav Wangen's Datsun 260 C - 1973 mod.

Det var Åge Widme fra Sør-Fron som hadde tatt med seg den lange veien nedover den andre publikumsvinneren. En topprestaurert A-Ford fra 1931. Dette er ikke hverdagskost for oss midtdøler. Førkrigsmodeller er det som kjent forholdsvis lite av i midtdalen.

Bilen var nydelig med sine flotte farger, og topp restaurering, og det var morsomt at også publikum satte pris på dette klenodiet fra Harstad.

Damene i juryen satte også tydeligvis stor pris på A-Forden, da ”damenes pokal” også gikk til Harstad. Det er Åge Widmes gode venn Gunnar Bilben, som eier dette flotte kjøretøyet.

Per Lien fra Skåbu er en annen virkelig bilmann, som denne gangen dukket opp med en nydelig flott Ford Cortina fra 1966. Han kunne til slutt motta pokalen for fineste veteranbil, men med sterk konkurranse fra en flott Ford Taunus fra 1981 og Saab Sonett fra 1971. Disse ble nummer to og tre og var noen prakteksemplarer begge to.

I Amcarklassen dukket Kristian Opsahl fra Vinstra opp med en ny restaurert Buick, som juryen selvfølgelig ikke kunne motstå.

 
Kristian Opsahl fra Vinstra tok første premien i klassen Amcars med denne nydelige Buick Roadmaster fra 1957.

Flotte premier

Tid for premieutdeling med speaker Willy Heimstad, sermonimester Dag Gryttingslien, Tor Doseth m/barna og Åge Widme

Pokal i Amcar klassen ble det på denne nydelige Buick Roadmaster fra 1957.  Selvfølgelig i stor konkurranse med Nina og Geir Haugens Chevrolet Impala fra 1965.

Motorsykkel klassen ble vunnet av en Honda CB 100 fra 1971, som er klassiker på Motorsykkel fronten. Eier her er Torbjørn Granlien.

Den alltid spennende Retro klassen (kjøretøyer mellom 20 og 30 år gamle) gikk premien til Frode Finstad fra Fåvang. Et nydelig eksemplar av en Nissan Laurel fra 1990.

Formann i GMK Willy Heimstad sa seg veldig godt fornøyd med helgen på Frya, hvor alt gikk etter boka. 

Vel regissert, og hvor til og med Lapskausen som ble servert i ”matbua” smakte fortreffelig.

Ellers så vil artikkelforfatteren bare legge til, at det er plass til enda mer publikum på Frya. Liker du å se på gamle nostalgiske biler, og kjenne bensinlukta og nostalgien rive i neseborene, så må du allerede nå sette av denne helga neste år.

Da blir det feiring av klubben GMK som blir ti år, og man skal ikke se bort fra at formannen kanskje kan ha noen overraskelser på lur.

Vel møtt om et år!

 
Volvo ( Åge Widme) og Scania (Jon Andresen) i skjønn forening.

| Svar

Nyeste kommentarer

27.08 | 12:45

Det er ikke forhåndspåmelding, derfor :
Påmelding i sekretariat i Peer Gyntsenteret,Vinstra
Fredag kl. 18.30 - 20.30
Lørdag kl. 08.30 - 10.30
Velkommen !

26.08 | 23:03

Hvordan melder man på seg på løpet

18.08 | 14:39

Motor Sykler

fra 18 år til 2014

15.08 | 10:14

Hei er det noen påmelding til Gudbrandsdalsøpet 2019 ??