Formannens egen blogg

Selv om det lir langt på året, ønsker jeg likevl velkommen til 2022 . Vi håper vel alle at corona'n ikke lenger skal legge premissene for GMK-aktiviteten i året som kommer. Men selv om dette synest å ordne seg, hart vi flere ting å være opptatt av ; Først og fremst krigen mellom Russlang og Ukraina, deretter strømpriser og prisene på drivstoff.

Det er mye som kunne vært både sagt og skrevet om dette, men jeg begrenser meg til å nevne spesielt drivstoffprisene. Med pumpepriser på 25-27 kr./literen, kan det bli uforholdsmessig dyrt å  delta på de ulike bilaktivitetene som blir arrangert i nær og fjern. Har du et kjøretøy som vil har et par liter på mila, så kommer du ikke så langt for en hundrelapp. Får håpe at oljeselskapene og myndighetene kan samordne tiltak som gir oss gunstigere pumpepriser.

Årsmøtet i GMK har likevel valgt til å legge opp til en tradisjonel terminliste for sesongen 2022:
17-mai ; Gateacruise / Fronsrunden.
09.juli  ; Country Car Meet
03.sep ; Gudbrandsdalsløpet
04.sept; Gudbrandsdalsutstillingen
11,sept. Fronsrunden - ut i det blå.

GMK sammen med AmCarHDfron, Fåvang Amerikanerklubb og Wreck Cruisers, Otta har blitt enige om å samles for en felles tur,  sammen med uorganiserte likesinnede i distriktet. Dette er en historisk begivenhet, da disse 4 ulike klubbene samarbeider om dette opplegget. Turen går av stabelen lørdag 5.sept d.å. og skal starte opp i Fåvang for å ta med seg deltagere nordover.

Ruta er i grove trekk ; Start fra Vinstra, via Sjoa - Heidal. Stopp hos Jotunheimen Feriesenter der vi slår oss ned i graset og finner fram Campingutstyr og piknik-kurven. Herfra videre ned til Vågåmo - Otta ,Sjoa med turstopp hos Jafs Sinclair i Kvam.

En forutsetning for å delta på turen er at alle innretter seg etter de restriksjoner og tiltak som helsemyndighetene har satt i forhold til Corona'n og at kjøretøyet er 20 år eller eldre.

Vi i GMK har hatt årsmøte i dag . Alle valg og  vedtak vart vedtatt enstemmig med akklamasjon.
Vi fikk et bytte i styret, i funksjonen som kasserer. Jeg vil takke avtroppende kasserer Tina Lyslo for en fremragende jobb som kasserer og styremedlem, og ikke minst i arrangementstaben på det  vi i GMK foretar oss gjennom året, særlig Gudbrandsdalsløpet..
Samtidig vil jeg ønske nyvalgt kasserer, Odny Rolstad , velkommen til styret. Jeg vil senere komme tibake med en presentasjon.

En sørgelig nyhet nådde meg i går ettermiddag ; Etter en tids sykdom hadde Åge sovnet inn søndag 3.mai. Så brutalt kan dette livet være. Fredag snakket jeg med han på telefonen. Han var da på Sørheim, der han satt og spilte 101 med andre pasienter. Dette som et tidsfordriv i disse  Coronatider der det ikke er anledning for besøk, og med portforbud for Åge. Han såg lyst på tilværelsen og såg fram til å få komme hjem til familien i Gammelgata.

Åge var en engasjert herremann på mange felt , bla. innen lastebilnæringen der han hadde en sentral rolle i Kolegahjelpen i regi av Lastebileierforbundet- og også hans interesse for bevaring av gamle kjøretøy. Han var da også en av fire initiativtagere til dannelsen av Gudbrandsdal Motorvognklubb. Som leder av GMK siden starten var jeg ofte i kontakt med Åge i ulike sammenhenger, nå sist der han hadde hjulpet mange bileiere med vinteropplag  sist vinter.

Mine medfølelser går til den nærmeste familie. 

Våren vart vel ikke akkurat slik noen av oss kunne forestille seg. For de fleste av oss tenkte vi vel på en modell av Toyota når vi hørte Corona nevnt første gangen.

Hvem skulle trodd at denne mikroskopiske , usynlige faren skulle ramme oss i et slikt omfang som det nå viser seg. Rent medisinsk har vel vi nordmenn sluppet heldig ifra det, og vi sender varme tanker til de pårørende til de som Corona'n frarøvet livet.

Varme tanker sender vi også til alle dem som har stått i fronten i første linje i denne krigføringen. Helsearbeidere og familiemedlemmer har stått på  langt over det som kan forventes mot vår felles fiende. Myndigheter og helsevesenet har gitt gode råd for å redusere smitteomfanget og konsekvensene av epidemien.

Samfunnet blir rammet på ulike hold.  Næringsliv og kulturliv har hatt voldsomme økonomiske tap. I vår lille verden, i vår sandkasse, vil det blispennende å se hva som blir resultatet. Det kommer stadig inn meldinger om ustillinger og veteranbilløp som avlyses, så det kan bli vanskelig å orientere seg om hva som blir gjennomført.

For vår del har vi ; 17-mai cruise på Vinstra, Country Car Meet den 4.juli, Gudbrandsdalsløpet 5.sept. og gudbrandsdalsutstillingen 6.sept. Det er opprettet kontakt med Nord-Fron kommune om hva som blir avgjørelsen om 
17-maiarrangement i kommunen.  De ordinære arrangementa er avlyst, men det diskuteres alternativer i et møte torsdag 30.apr.

Country Car Meet er et arrangement som Countryfestivalen, Vinstra, Peer Gynt kjøpesenter og GMK samarbeider om. Grunnet de nasjonale bestemmelsene om ikke å gjennomføre arrangement med over 500 publikummere er Couantryfestivalen avlyst og utsatt til 2021.Vi skal i møte med Peer Gynt kjøpesenter onsdag 29.apr. og diskutere om det skal gjennomføres et "Corona Car Meet" lørdag 4.juli.

GMK vil avholde styremøte torsdag 30.april, hvor vi skal forsøke å kikke inn i krystallkula. Følg med på hjemmesida .......................

 

Nyeste kommentarer

27.08 | 12:45

Det er ikke forhåndspåmelding, derfor :
Påmelding i sekretariat i Peer Gyntsenteret,Vinstra
Fredag kl. 18.30 - 20.30
Lørdag kl. 08.30 - 10.30
Velkommen !

26.08 | 23:03

Hvordan melder man på seg på løpet

18.08 | 14:39

Motor Sykler

fra 18 år til 2014

15.08 | 10:14

Hei er det noen påmelding til Gudbrandsdalsøpet 2019 ??